Nyinsikt Nyinsikt

Terapi

Samtliga artiklar om terapeutiska metoder

På den här sidan kan du läsa ett antal artiklar om vad det innebär att gå i terapi och vilka former av terapi du kan välja emellan. Jag skriver bland annat om psykosyntesterapi, den metod som ligger mig varmt om hjärtat.

Tidigare var terapi förknippat med behandling av någon form av sjukdom. Att man gick till en terapeut var inget man gärna pratade öppet om. Idag är läget helt annorlunda. Inte bara traditionella psykiska sjukdomar utan även stress och olika former av ”välfärdsproblem” behandlas med terapi. Enligt en Sifo-undersökning har närmare var fjärde svensk någon gång gått i terapi. Allra vanligast är det bland kvinnor i yngre medelålder, invånare i storstäder och bland välutbildade.

Utbudet av privata terapeuter i Stockholm och andra storstäder har ökat med efterfrågan. De som har ekonomiska möjligheter är inte längre hänvisade till sjukvården för terapi. De är inte heller hänvisade till några få traditionella terapimetoder.

Enneagrammet och personlig utveckling (del 1)

Har du svårt att hantera konflikter och motgångar? I en tidigare artikel skrev jag om hur personlighetstester kan förbättra din självkännedom och din förmåga att hantera svårigheter. Nu är det dags för en hel artikelserie om enneagrammet. Det är ytterligare ett verktyg för personlighetsanalyser som jag tror kan intressera dig om du vill fördjupa dig i ämnet.

PsykosyntesForum / Life Leadership

PsykosyntesForum / Life LeadershipPsykosyntesmetoder för personligt växande. Web-shop med olika psykosyntesprodukter.