Nyinsikt Nyinsikt

Parterapi

Artiklar om parterapi

Här kan du i dagsläget läsa artiklar om:

  • Lösningsfokuserad parterapi – Känslofokuserad parterap – Gottmans parterapimetod
  • Imago-parterapi – Nonviolent communication (Giraffspråket ) – Gestaltterapi
  • Familjekonstellationer – Integrerad beteendeterapi för par

Drömmen om livslång kärlek och den krassa verkligheten går inte alltid hand i hand. Ett förhållande utsätts för många påfrestningar över tid. Det kan vara händelser som det första barnets födelse eller plötslig arbetslöshet som blir utlöser en kris. När problemen är som störst är det också som allra svårast att kommunicera. Kanske är det därför intresset för parterapi i Stockholm är så stort i dag. När vi inte kan lösa problemen inom relationen vänder vi oss till en parterapeut för att få hjälp att lösa konflikter och klara av en nödvändig förändring i förhållandet.

Det finns många som erbjuder parterapi i Stockholm, så det finns goda förutsättningar att hitta en parterapeut som passar just för er. Jag hoppas att mina artiklar kan ge inspiration och kunskap när ni letar i det stora utbudet av metoder.

Här kan du hitta artiklar om samtalsterapi.

Parterapi för svartsjuka

Brukar du bli svartsjuk? Störs du av tanken på att din partner har varit med någon annan? Är du rädd att din kärlek ska hitta någon annan och överge dig?  Det är varken ovanligt eller onormalt att vara i kontakt med sådana känslor. Om du hamnar i en sådan situation skulle jag föreslå att du börjar med att försöka hantera dessa känslor genom att kommunicera med din partner.

Kränkt som barn – konsekvenser i vuxen ålder

I parterapi är det relativt ovanligt att jag gräver djupare i mina klienters barndom om de inte uttryckligen vill att vi ska utforska den. Skälet är att det vanligtvis inte är nödvändigt. Men i vissa fall brukar jag vilja utforska den om jag märker att det kan förekomma verbalt och/eller fysiskt våld i relationen eller familjen. Om vi går den vägen så brukar jag hämta stöd från författaren och terapeuten Alice Millers arbete.

Parterapeuten Gottmans gyllene regler.Del 3

Jag har i två tidigare artiklar (del 1: ”Familjerådgivning och parterapi a la Gottman” och del 2: ”Gottmans regler i parterapi”) berättat om fem av Gottmans sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation”.

I denna avslutande artikel kommer jag att presentera den sjätte och den avslutande sjunde regeln. Den sjätte är sannolikt den svåraste att praktisera medan den sjunde är den regel som kanske kräver mest uthållighet eftersom det är en regel som ett par bör hålla levande under hela sin relation.

PsykosyntesForum / Life Leadership

PsykosyntesForum / Life LeadershipPsykosyntesmetoder för personligt växande. Web-shop med olika psykosyntesprodukter.