Hur balanserar jag arbetet med privatlivet?

En fråga från en läsare


arbete-fritid
Med mer fokus på familjen

Läsarens fråga

Med en framgångsrik karriär bakom mig har jag ofta prioriterat arbetet, vilket har gett mig mycket personlig tillfredsställelse. Tyvärr har detta också inneburit att jag ibland har försummat min familj.

Nu, i denna senare del av livet, inser jag att jag behöver omvärdera mina prioriteringar och hitta en balans mellan min professionella framgång och mina personliga relationer. Att förstå hur jag ska förhålla mig till dessa nya insikter är en utmaning som jag aktivt arbetar med att lösa.

Jag har läst en del självhjälpsböcker men det känns att allt går in genom ett öra och ut genom det andra. Är detta något du som samtalsterapeut kan hjälpa mig med?

Mitt svar

Absolut, som samtalsterapeut är det precis det här vi är här för – att hjälpa dig utforska och förstå dina känslor, tankar och prioriteringar på ett djupare plan. Att omvärdera dina prioriteringar och hitta balans mellan arbete och familj är en viktig process, och det är normalt att känna sig överväldigad eller osäker på vägen framåt.

Vi kan arbeta tillsammans för att utforska dina erfarenheter, identifiera vilka hinder som finns för att uppnå den balans du söker, och utforska praktiska strategier för att integrera dessa nya insikter i ditt dagliga liv. Samtalsbehandling kan ge dig en trygg och stödjande miljö där du kan utforska dina tankar och känslor utan att dömas.

Om du känner att självhjälpsböcker inte räcker till kan en terapeut ge dig skräddarsydd vägledning och stöd för att navigera genom dessa förändringar på ett sätt som känns meningsfullt och hållbart för dig.

Förslag på fördjupningssidor

Ta gärna en titt på mina längre blogginlägg som kan vara av intresse:

Med vänliga hälsningar

Charles Sandström