Video-terapi via internet

Kan du inte komma till min mottagning ?

Inte minst i dessa oroliga Corona-tider, när vi inte ska smitta varandra, vill jag kunna erbjuda en ny online-tjänst för såväl individuell samtalsterapi och parterapi.

Ett video-möte kan också vara ett alternativ om avståndet är för långt eller om du av andra skäl inte kan komma ifrån.

Det är inte så komplicerat som du kanske tror att koppla upp sig på internet och sedan samtala via en skärm.

videmote

Vad behöver du?

Du behöver ha tillgång till en dator eller en mobil som har en kamera och mikrofon samt tillgång till internet.

Om du använder en dator (windows/mac) så behöver du inte installera något program som Skype eller Zoom för att få det att fungera.

Även om det fungerar med en mobil (med appen bluejeans) så rekommenderar jag att du använder en dator för att vi ska kunna se varandra bättre. Dessutom kan det vara jobbigt att hålla i mobilen under ett helt videosamtal.

Boka internet-terapi

Om du vill boka en tid för ett video/internet-samtal så kan du använda min boknings-kalender.

En bokning av ett video-möte måste ske minst 24 timmar i förväg. När du fyller i dina kontaktuppgifter är det viktigt/ nödvändigt att du kryssar i ”Ja” för ett videosamtal.

bokning

När du har bokat en tid (och kryssat i video-möte) kommer du först få ett bekräftelsemejl. Därefter får du ett mejl med en inbjudan och en länk till ett internet-möte.

Om du använder en google-adress (gmail) och har en google-kalendern bör du också kunna se din inbjudan med länk till mötet i din Google-kalender.

Mejlet med inbjudan till video/internet-mötet inkluderar också en länk till en sida med information om hur du förbereder dig inför mötet.

Du bör få bekräftelse-mejlet omgående. Mejlet om video/internet-mötet kan ta något längre tid att få. Men om du inte får dessa två mejl inom 6 timmar ska du höra av dig till info@nyinsikt.se

Möjlighet till ett förmöte online

När du får din inbjudan till internet-mötet får du också konkreta instruktioner om hur du själv kan kontrollera om din enhet har fungerade ljud och bild. Det ska vara ganska enkelt att komma igång men om du av någon anledning känner dig osäker så kan jag avsätta fem minuter för ett förmöte.

Det ger oss möjligheten att kontrollera att det tekniska fungerar som det ska. Det ger oss också tillfälle att bekanta oss med varandra. Skicka ett mejl så hittar vi en tid. Om tekniken mot förmodan inte fungerar behöver du naturligtvis inte betala något.

Priser för Internet-terapi

Här ser du priserna. Observera att erbjudandet om halva priset för första mötet inte gäller för internet-terapi.

Betalning för terapi via Internet

Till skillnad från mina vanliga möten behöver du betala i förväg. Betalning för ett video-möte online sker till mitt företag-Swish-nummer. Det kan du göra före eller i direkt anslutning till mötet (kräver att du själv har Swish).

Du kan också betala till mitt bankgiro-konto men då behöver pengarna finnas på kontot i god tid innan mötet. Mitt Swish-Nummer och bankgiro-nummer får du i mejlet med din inbjudan till internet-mötet. Kvitto skickas med sms eller mejl.