Om mig | Min bakgrund

Min yrkesmässiga livshistoria


charles

Charles Sandström

Samtalsterapeut och coach i psykosyntes. Medlem i Psykosyntesförbundet

Jag innehar F-skattesedel. Bankgiro: 5349-1049.
Ansvarsför­säk­rad hos Nordeuropa Försäk­ring.

Mitt arbete som terapeut och coach

För ungefär 20 år avslutade jag min terapiutbildning (6 år) hos Humanova. Sedan dess har jag även studerat andra terapiformer som ACT, DBT och Imago samt verktygen Enneagram och NVC.

Idag har jag mitt egna företag: Ny Insikt som finns på Hälsans hus på Södermalm i Stockholm.

Här erbjuder jag framförallt samtalsterapi  och parterapi. Det sker antingen på min mottagning eller via videosamtal. Vid behov kan jag även erbjuda samtal på engelska.

Jag går regelbundet i hand­ledning för att fortbilda mig i mitt yrke som ­terapeut.

Utbildning & Certifikat

  • Fil. Kand. Stockholms universitet
  • Psykosyntesterapi. Humanova
  • Handledning. Humanova
  • Coach seniorpractitioner nivå enligt EMCC. Humanova
  • Mindfulness. Breathworks-England
  • Enneagram (steg 4) Enneagramcentrum
  • Nonviolent communication (NVC)
  • Diverse kortare kurser

Andra erfarenheter

Utöver mina terapeutiska utbildning har jag också vidarutbildat mig i England i en Mindfullness-teknik som kallas Breathworks. Denna metod är främst avsedd att hjälpa klienter med smärt- och stressproblem men kan med stor behållning användas av alla som behöver ”varva ned”.

Har tidigare varit vice ordför­ande för Stiftelsen ”Hälsans hus”, en arbetsplats med verksamhet inom bl.a hälsa, terapi och friskvård. Har också varit v.ordförande i Psyko­syntes­förbundet (yrkes­förbund) och ordförande i mindf­ulness­nät­verket ”Breath­works”.

Jag har också drygt tjugofem års erfarenhet av utrednings- och analysarbete inom den privata och offentliga sektorn.

När jag inte arbetar kan Du hitta mig i skogen, på sjön eller på en vacker plats i utlandet.

Hur jag arbetar

Om du aldrig tidigare har sökt hjälp så kan jag föreställa mig att du känner dig lite osäker på vad som händer under en session.

Jag vill därför lyfta några saker. Det är du som bestämmer vad du vill prata om. Ibland kan det kännas svårt att tala om vissa saker. Då är min utgångspunkt att möta dig med respekt. Allt som diskuteras sker under sträng sekretess.

Det är också du som bestämm­er hur länge och hur ofta du vill gå. För din egen skull är det viktigt att du känner förtroende för mig.

Om du känner att det inte fun­gerar efter ett par möten, ge inte upp utan gå till någon annan. Samtidigt skulle jag re­komm­endera lite tålamod, att du verkligen ger dig själv en chans.

Svårt att ta ett beslut?

Om du fortfarande känner dig osäker så är du välkommen att höra av dig. Du har också möj­ligheten att gå igenom min hemsida för att hitta svar. Här kan du faktiskt hitta ganska mycket information.

Mina metoder och verktyg

Om du vill veta mer om hur jag arbetar föreslår jag att du tar del av mitt utbud av metoder och verktyg för olika typer av problem. Du finner dem i under ”Artiklar” (fördjupning). Om det är något speciellt som intress­erar dig så kan du ta upp det om vi ses för ett första förut­sätt­ningslöst möte.

Övrigt

Mina samarbetspartners hittar du här. Som utbildad terapeut har jag tystnadsplikt. Läs om de etiska regler som jag följer. Jag följer även de lagar och regler som gäller när det kommer till personlig information (GDPR) .