Om mig | Min bakgrund

Mitt arbete som terapeut, coach och handledare

För ungefär 15 år sen började jag arbeta som terapeut på Hälsans hus på Södermalm (kungliga huvudstaden).

Här erbjuder jag framförallt samtalsterapi  och parterapi. På min mottagning eller via video. Om du känner dig osäker på vilken terapi du ska välja före­slår jag att du läser min artikel; ”Gå i terapi – värt att tänka på”. Jag erbjuder även coaching och handledning.

Jag går regelbundet i hand­ledning för att fortbilda mig i mitt yrke som psyko­syntes­terapeut. Förrutom 6 års studier i psyko­syntes har jag även studerat andra terapier och samtalsformer som ACT, DBT, Imago och NVC.

Jag innehar F-skattesedel. Bankgiro: 5349-1049. Ansvarsför­säk­rad hos Nordeuropa Försäk­ring.

Terapeut Charles Sandstroem

Charles Sandström

Samtalsterapeut, coach och handledare i psykosyntes. Medlem i Psykosyntesförbundet

Andra erfarenheter

Jag har också vidarutbildat jag mig i England i en Mindfullness-teknik som kallas Breathworks. Denna metod är främst avsedd att hjälpa klienter med smärt- och stressproblem men kan med stor behållning användas av alla som behöver ”varva ned”.

Har tidigare varit vice ordför­ande för Stiftelsen ”Hälsans hus”, en arbetsplats med verksamhet inom bl.a hälsa, terapi och friskvård. Har också varit v.ordförande i Psyko­syntes­förbundet (yrkes­förbund) och ordförande i mindf­ulness­nät­verket ”Breath­works”.

Jag har också drygt tjugofem års erfarenhet av utrednings- och analysarbete inom den privata och offentliga sektorn.

När jag inte arbetar kan Du hitta mig i skogen, på sjön eller på en vacker plats i utlandet 🙂

Charles i segelbåt
Här seglar jag i utlandet. Men jag föredrar Stockholms skärgård

Hur jag arbetar

Om du aldrig tidigare har sökt hjälp så kan jag föreställa mig att du känner dig lite osäker på vad som händer under en session.

Jag vill därför lyfta några saker. Det är du som bestämmer vad du vill prata om. Ibland kan det kännas svårt att tala om vissa saker. Då är min utgångspunkt att möta dig med respekt. Allt som diskuteras sker under sträng sekretess.

Det är också du som bestämm­er hur länge och hur ofta du vill gå. För din egen skull är det viktigt att du känner förtroende för mig.

Om du känner att det inte fun­gerar efter ett par möten, ge inte upp utan gå till någon annan. Samtidigt skulle jag re­komm­endera lite tålamod, att du verkligen ger dig själv en chans.

Svårt att ta ett beslut?

Om du fortfarande känner dig osäker så är du välkommen att höra av dig. Du har också möj­ligheten att gå igenom min hemsida för att hitta svar. Här kan du faktiskt hitta ganska mycket information.

Mina metoder och verktyg

Om du vill veta mer om hur jag arbetar föreslår jag att du tar del av mitt utbud av metoder och verktyg för olika typer av problem. Du finner dem i under ”Artiklar” (fördjupning). Om det är något speciellt som intress­erar dig så kan du ta upp det om vi ses för ett första förut­sätt­ningslöst möte.