Terapi på Södermalm

Besök min mottagning för terapi på Södermalm

Även om jag erbjuder terapitjänster via video-samtal (terapi-online) till klienter från hela landet så bedriver jag mitt arbete i huvudsak från min mottagning Ny Insikt.

Min mottagning för besökande ligger på den östra sidan av Södermalm, närmare bestämt på Fjällgatan 23b, en 5 minuters promenadväg från Slussen och 1 minut från Tjärhovsplans busshållplats.

Här har jag arbetat i mer än 20 år som terapeut med framförallt individuell terapi och terapi för par. I mindre utsträckning erbjuder jag även coaching och handledning (mer om det längre ned på denna sida).

Stigberget
Stigberget

Fjällgatan: Utsiktsplats på Stigberget

Att komma till Fjällgatan är nästan som att förflytta sig till en svunnen tid. Denna del av Södermalm har ovanligt många och vackra kulturhus. En del är unika trähus med vackra innergårdar.

På Fjällgatan som ligger på Stigberget finns också en lång och vacker utsiktplats där du kan se hur Mälaren och Saltsjön möts vid Slussen. Härifrån kan du se det gamla skolfartyget HMS af Chapman som idag är ett vandrarhem vid Skeppsholmen.

Härifrån kan du också se Djurgårdsfärjorna och Waxholmsbåtarna som går till skärgårdens många öar. Om du höjer blicken och tittar ut över vattnet så kommer du att få en vacker vy över Skansen, Gröna Lund och resten av Djurgården .

Under sommarmånaderna besöks Fjällgatan av många turister som flanerar, tar en fika eller en glass och njuter av utsikten och de vackra husen. Fjällgatan också platsen där författaren Per-Anders Fogelström bodde och det var här han skrev klassikern ”Mina drömmars stad”.

Om du kommer till Södermalm för individuell terapi eller terapi för par så rekommenderar jag att du också avsätter lite tid för att utforska sevärdheterna på Fjällgatan.

Fjallgatan
Fjällgatan

Hälsans hus: Ett center för olika former av terapi

Min mottagning Nyinsikt ligger på våningsplan 2 i ett kulturhus med namnet Hälsans hus. Fastigheten inrymmer ett 40-tal egenföretagare och föreningar. Allt drivs av en ideel stiftelse med samma namn: Hälsans hus.

Stiftelsen Hälsans hus har funnits i över 50 år och har som övergripande syfte att erbjuda ett levande hus inom området hälsa. Här finns förutom ett stort antal terapeuter också andra former av terapeuter som till exempel massage-terapeuter, akupunktörer och naprapater. Här finns också läkare och ett antal ideella föreningar.

I fastigheten finns också ett antal konferenslokaler som används av husets hyresgäster vid större sammankomster som kurser och föreläsningar men de hyrs också ut till externa hyresgäster. Den sannolikt mest kända hyresgästen på Hälsans hus är den veganska restaurangen Hermans som finns på bottenvåningen. De har också en fantastisk trädgård och uteservering som alltid är full på sommaren.

Det faktum att det finns konferensrum har gjort det möjligt för mig att hyra in mig i större lokaler när jag till exempel har kurser. När det gäller enskild terapi eller terapi för par så räcker det dock med min egen rymliga mottagning.

Frågor att ta upp i terapi

Under årens lopp har jag flyttat runt i huset men sedan ett par år sitter jag nu i ett av husets vackraste rum. Du är varmt välkommen att boka en tid för terapi på Södermalms höjder.

Exempel på frågor som du kan ta upp i individuell terapi på min mottagning på Södermalm

  • Problem med självkänsla och självförtroende.
  • Besvär med stress och oro.
  • Missbruk av olika slag och medberoende

Exempel på frågor som du kan ta upp i terapi för par på min mottagning på Södermalm

  • Svårigheter att kommunicera på sin partner.
  • Olika åsikter om sexliv och skillnader i lust
  • Otrohet
Terapi stockholm
Hälsans hus. Fjällgatan 23b. Södermalm
Terapi-mottagning
Terapi mottagning

Hälsans hus: K-märkt men inte handikappsanpassat

Hälsan hus är idag K-märkt, dvs kulturmärkt och skyddat. Stadsmuseet har klassat huset som ”blåmärkt” vilket innebär att fastigheten har ”synnerligen höga kulturhistoriska värden”.

Även om stiftelsen Hälsans hus har en lång historia på Fjällgatan så fanns det en tid då huset, istället för hälsovård, användes för sjukvård. Under lång tid var huset en plats för Stigbergets sjukhus. Här fanns också stadens första långvårdsklinik. Innan Stigbergets sjukhus användes huset av Radiumhemmet.

Tyvärr är huset inte fullt ut handikappanpassat. Jag kan därför inte ta emot klienter som är rörelsehindrade då min terapi-mottagning i Stockholm ligger på andra våningen. Jag kan däremot erbjuda video-samtal.