Parterapi i Stockholm

Ta relationen till en ny nivå

Home » Tjänster » Parterapi i Stockholm

Är det dags för dig och din part­ner att prova på och gå i par­tera­pi i Stockholm? Förr eller senare brukar de flesta par uppleva relationsproblem av något slag.

Ni är varmt välkomna till mig om ni vill prova på terapi för par. På min mottagning kan ni få hjälp att reda ut era problem. Jag har en lång erfarenhet av att lösa upp knutar som kan kännas omöjliga att knyta upp.

Som parterapeut i Stockholm har jag också kommit i kontakt med det mesta. Kanske behöver ni hjälp med en eller flera av följ­ande områden?

Parterapi i Stockholm

Varför ska Ni prova parterapi?

Det finns många olika anled­ningar för par att söka stöd. Kanske upplever ni problem med tillit, sexuella besvär, oro för barnen eller miss­bruks­problem som sliter hårt på för­håll­andet. Listan på skäl för att prova på parterapi kan göras hur lång som helst.

Att identifiera problemen är en sak. Det som kan upplevas som svårare är att veta hur man ska hantera och lösa de pro­blem som uppstår. Det kan till exempel vara besvärligt att prata med sin partner om hen inte riktigt ser eller förstår problem­et eller om hen har en helt annorlunda syn på vad som orsakar svårigheterna.

Ett annat vanligt skäl till varför det kan vara svårt att prata är om det finns en rädsla för vad det kan leda till. Man kan t.ex. vara obekväm att lyfta konflikter om man oroar sig för att bli lämnad och övergiven.

Skilsmässa/separation eller kämpa på?

Förr eller senare brukar problem och konflikter smyga sig in i de flesta relationer. I något skede kan de till och med leda till att man börjar funderar på om skilsmässa och separation är den enda lösningen.

Mitt råd till er är: Om ni har problem som är svåra att komma tillrätta med bör ni prova parterapi. Det skadar inte att vara lite proaktiv. Gå på ett första förut­­sättnings­­löst möte och se om det är någonting för er. Kan­ske upp­täck­er ni att det kan vara en väg för er att komma vidare och ett sätt att undvika en skils­­mässa och separ­ation.

När bara en av er är motiverad att gå i partera­pi föreslår jag att den som vill ha hjälp i stället väljer ett individuellt stöd. Om partnern ångrar sig är det bara att boka ett parterapi-möte. Har ni redan har bestämt er för att gå skilda vägar så kan parterapi hjälpa er att göra det på ett bra sätt. På sidan ”vanliga frågor och svar” kan du få kort praktisk information om vad det innebär att gå i parterapi.

bokning

Boka parterapi i Stockholm

Det går bra att boka en tid för ett video-samtal eller för ett möte på min mottagning. Jag finns på Fjällgatan 23b, Södermalm i Stockholm. Läget är centralt med goda kommunikationer och parkeringsmöjligheter. Från T-centralen tar det till exempel cirka 10-15 minuter med kollektivtrafik.

Ni behöver sannolikt inte vänta allt för länge på en tid om ni har möjlighet boka en tid när efterfrågan är lite mindre. Om ni har svårt att komma under ordinarie arbetstid kan jag även erbjuda kväll- och helgtider. Ni kan se mina lediga tider i min bokningskalender (Klicka på knapp nedan) .

Priser: 50% rabatt – 1:a gången

Att prova på parterapi är lite som att köpa ”grisen i säcken”. För att ni ska ta det första steget så erbjuder jag 50% rabatt på ordinarie pris vid första mötet. Det är ett ”prova-på-pris” som gäller på vardagar mellan 8-17 på min mottagning i Hälsans hus i Stockholm.

Om ni väljer kan komma under ”obekväm arbetstid” får ni betala lite mer. Via min meny kan du se min fullständiga prislista. Vid en jämförelse kommer ni att finna att jag har mycket konkurrens­mässiga priser.

videmote

Video-möte

Om ni inte kan kan komma tillsammans till min mottagning i Stockholm så kan jag även erbjuda parterapi via video online. Det kan till exempel vara aktuellt om ni som par bor på olika platser. Samtalet kan ske med en eller flera datorer/mobiler. Läs mer om vilka speciella regler som gäller vid ett video-samtal.

Hur jag arbetar som parterapeut

Som parterapeut i Stockholm är en av mina viktigaste uppgifter att se till att båda parter i en relation kommer till tals i parterapin. Det sker genom att ge er, var och en, den tid och utrymme som behövs för att uttrycka era innersta tankar och känslor. På så sätt kan ni börja närma er varandra på ett sätt som tidigare kanske inte har varit möjligt. 

För att parterapin ska kunna bli framgångsrik är det viktigt att ni båda två är respektfulla, ärliga, och motiverade. Det är också viktigt att ni båda två vågar visa er sårbarhet. För vissa kan det ta en stund att komma in i parterapin men efter ett tag brukar en eventuell rädsla att släppa. Min erfarenhet är att många av mina klienter i parterapi upp­lever det som en befrielse att få prata och dela med sig till någon helt utomstående.

Det kan vara svårt att förstå men en kris faktiskt kan leda till en bättre relation. I parterapi får ni möjligheten att på ett tryggt sätt utforska vad olika negativa känslor och otill­freds­ställda behov egentligen står för och hur dessa insikter i sin tur kan leda till något positivt.

När jag arbetar med parterapi på min mottagning i Stockholm brukar jag inte bara fokusera på det som är ett problem.  Minst lika viktigt är att identifiera möjligheterna och potentialen i en relation. I parterapi ges ni bland annat möjligheten att påminna er själva om vad det är som ni uppskattar hos varandra.

Genom att utforska både det som är positivt och negativt får du och din partner förhopp­nings­vis möjligheten att se på er själva med nya fräscha ögon. Det är också ett bra sätt att stärka bådas individuella självkänsla.

parsamtal
artiklar

Olika parterapeutiska metoder

Vill ni vill läsa om de metoder som jag ofta använder i parterapi så tycker jag att ni ska läsa mina artiklar om parterapi som finns i min artikelkatalog. Mina andra terapeutiska tjänster hittar du på startsidan.