Samtalsterapi i Stockholm

Förändra ditt liv med nytt synsätt!


Samtalsterapi-mottagning
Samtalsterapi: Lär känna dig bättre.
Bryt mönster och få nya perspektiv!

Är det dags för samtalsterapi i Stockholm?

Om du känner att du har fastnat, att det brister i motivationen eller att det är svårt att dra jämnt med de som står dig närmast så kan samtalsterapi i Stockholm vara en hjälp.

Med samtalen så går du från ovisshet till att ta kontrollen över din egen situation. Jag lyssnar och ger dig verktygen som du kan använda på egen hand för att göra välbefinnande till ditt normalläge.

Samtalsterapi är en effektiv metod för förändring och det finns flera vägar att gå. På den här sidan kan du se hur jag arbetar som samtalsterapeut i Stockholm. Här kan du också se när jag har lediga tider och hur du gör för att boka en tid. Vi kan träffas på min mottagning i centrala Stockholm eller så tar vi ett videosamtal direkt på din mobiltelefon eller dator.

Jag har arbetat i nästan 20 år med att hjälpa människor som har fastnat i besvärliga situationer och i mindre bra beteenden. Min roll är både som spegel och som guide för att du ska komma loss och nå en ny verklighet där du upplever att livet är bra att leva.


mote man

Vad kan samtalsterapi hjälpa dig med?

Det mesta går att behandla med samtalsterapi. Om du känner att du mår dåligt och inte vet hur du ska komma vidare kan du alltid kontakta mig. Jag kan då ge dig förslag på en väg framåt och vi kan börja med ett första samtal på telefon eller med ett videomöten för terapi online om du vill det.


Samtalsterapi kan hjälpa dig med:

 • Din självkänsla. Har du svårt att tro på dig själv? Om så är fallet är du inte ensam. Många människor kämpar med låg självkänsla. Jag kan hjälpa dig identifiera och förändra en eventuell negativ självbild.

  Det gör vi genom att utforska dina tankar, känslor och beteenden på ett djupare plan. Jag kan också erbjuda dig verktyg för att bättre hantera prestationsångest och andra negativa tankar och känslor.
 • Hantering av nedstämdhet och depression. Har du svårt att njuta av livet? Oro och nedstämdhet är problem som verkligen begränsar våra liv. Jag kan hjälpa dig att förstå orsakerna till din nedstämdhet om du inte redan vet det.

  Det gör vi genom att du får utforska dina tankar, känslor och beteenden på ett djupare plan. Jag kommer också kunna ge dig verktyg för att bättre hantera nedstämdheten såväl som depression på ett mer hälsosamt sätt.
 • Att motverka flyktbeteenden. Känner du dig ofta så överväldigad av svårigheter att du bara stänger av eller rent fysiskt lämnar rum och situation? Ett flyktbeteende kan uppstå i många olika situationer. Det kan till exempel vara när vi känner oss rädda, stressade eller osäkra. Det kan också vara när vi känner oss överväldigade eller omotiverade.

  Genom att förstå orsakerna kan vi tillsammans hitta bättre strategier för att hantera svåra situationer. Detta kan hjälpa dig till bättre relationer med andra människor samt att bli bättre medveten om vad du behöver för att må bra och ha en fin kommunikation med familj och vänner.
 • Lösning för anknytningsproblem. Känner du dig ofta otillräcklig i relationer? Har du svårt att lita på andra eller att känna dig älskad? Vi är många som har svårt att utveckla och behålla goda relationer. Det beror ofta på att vi har någon form av anknytnings problematik . Detta kan vi lösa med samtalsterapi!

Hur går det till?

Jag tycker att det ska vara enkelt att komma igång med samtalsterapin. Du kan träffa mig på min mottagning eller välja ett videomöte:

 1. Ta kontakt för mer information
 2. Boka ett möte när det passar dig
 3. Vi genomför mötet
 4. Vid behov får du med dig verktyg och om du vill bokar vi in ett nytt möte för att jobba vidare

Det första mötet kräver inte vidare möten. Det är upp till dig att besluta om du vill fortsätta med terapin och hur du vill att den ska genomföras. Du kan också varva mellan möten på mottagningen och videosamtal.

planera mote
Planera och avbryt när du vill
Jag hjälper dig vidare

Varför ska du prova samtalsterapi?

Som samtalsterapeut möter jag problem av många olika slag. Den gemensamma nämnaren är att jag alltid försöker hjälpa mina klienter med att komma vidare genom att varsamt våga tala om det som är oklart och svårt.

Tillsammans utforskar vi alternativa förhållningssätt som gör det möjligt för dig att hitta ett inre lugn och mer glädje. Du finner styrkan i dig själv och tar kontrollen över ditt eget välbefinnande.

När du förstår vad det är som stör dig och hur du kan lösa dina problem så vinner du en enorm styrka. Det är ett fantastiskt verktyg som du sedan kan dra nytta av för alla de utmaningar du möter i livet.

Du varmt välkommen att kontakta mig för ett första telefonsamtal eller ett förutsättningslöst möte. Du kan också förkovra dig lite mer i de metoder jag jobbar med genom att läsa mer om dem här på min hemsida.

Jag har skapat en artikelkatalog som är baserad på min långa erfarenhet av att arbeta med människor. Där finns det många typer av problematiska situationer som du kan känna igen dig i.

Du kan också kika in på min sida med vanliga frågor och svar. Där finns det mer information om samtalsterapi och vad jag erbjuder.

Rätt terapiform för dig

Som du har läst ovan finns det en rad olika anledningar till att söka stöd i form av samtalsterapi. För mig är det viktigt att du är med på noterna. Det finns studier som visar att det finns ett ökat behov att själv vara med och styra den behandling du får.

Oavsett om du kämpar med ångest, depression, relationsproblem eller söker personlig utveckling kan samtalsterapi ge dig verktyg och stöd för att förbättra ditt mående och din livskvalitet. Du inser att du kan ta kontrollen och styra ditt liv på ett sätt som passar dig.

Nu har jag nämnt vissa saker som du kan ta upp i samtalsterapi på egen hand. Om du är i en relation så är det förstås möjligt att vissa av problemen du upplever delvis eller helt kan relateras till din relation.

Det ska sägas att ditt arbete med dig själv kommer att påverka din relation så det här är en mycket bra start även för problem som rör ditt förhållande med andra. Om du funderar på om parterapi kan vara ett bättre alternativ kan du alltid ta upp detta med mig när vi träffas för individuell samtalsterapi.


samtal kvinna

Identifiera dina problemområden


tankar och känslor

Domineras du av känslor eller tankar?

Så jobbar jag som samtalsterapeut

I likhet med många andra samtalsterapeuter i Stockholm som har en Psykosyntes-inriktning använder jag mig ofta av verktyg som är hämtade från NVC och ACT. Som framgår av namnet samtalsterapi så är ”samtalet” ett viktigt verktyg.

Genom att samtala hjälps vi åt att identifiera och konkretisera dina problem och behov. Detsamma gäller när vi talar om lösningar. Det viktiga här är att vi hittar ett sätt att arbeta som fungerar för dig.

Att gå i individuell samtalsterapi är inte bara ett intellektuellt samtal. För dig som ofta ”tänker” mer än du ”känner” brukar jag föreslå övningar som gör att du också kommer i kontakt med dina känslor. En del av de övningar som vi jobbar med kan du också ta med dig hem så att du kan fortsätta ditt arbete på egen hand.

Vad händer under ett samtal?

När vi pratar och reflekterar så kommer du med största sannolikhet att märka att du antagligen bär på en del motstridiga tankar, känslor och viljor som gör det svårt för dig i vardagen.

Bara genom att bli bättre medveten om dessa konflikter och hur de kan påverka dig i olika situationer kan du börja bygga en bättre grund för ett nytt förhållningssätt och stärkt självkänsla.

När du har fått en uppfattning om vad det är som gör det svårt att t.ex. bryta negativa mönster kan vi börja arbeta med något som i psykologiska termer kallas; acceptans, integrering och transformering.

I grova drag kan man säga att det är en process som går ut på att ge dig bättre förutsättningar att åstadkomma en verklig förändring i ditt liv. En förändring som gör att du känner dig friare och mer och mer handlingskraftig i besvärliga situationer.


terapi-hjälp

Bygga en starkare självkänsla


mottagning-videomote

Vikten av ärlig feedback

Vikten av förberedelse och feedback

Att gå till en för dig okänd samtalsterapeut för samtalsterapi i Stockholm är tyvärr lite som att ”köpa grisen i säcken”. Min erfarenhet är att du redan efter ett eller två möten kan avgöra om det finns förutsättningar till ett fruktsamt samarbete.

För att våra möten ska bli bra är det viktigt att du känner ett förtroende för mig och att du ger mig feedback under och efter våra samtal.

Vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för att prova på terapi är att det kräver ett visst åtagande från din sida. Du behöver vara motiverad så att du kan ta en ärlig titt på vad som händer inuti och aktivt jobba med att förändra eventuella negativa beteenden med hjälp av de verktyg jag ger dig.

Varje session är vanligtvis 50 minuter lång men jag erbjuder också dubbla sessioner om du vill ha det.

På min startsida kan du läsa mer om den terapi jag erbjuder för privatpersoner, familjer såväl som arbetsgrupper.