Samtalsterapi på Södermalm

Boka en tid med kort varsel


samtalsterapi-sodermalm
Samtalsterapi: Lär känna dig själv. Se på dina
problem på ett nytt och mer konstruktivt sätt.

Min mottagning på Hälsans hus

Funderar du på att gå i individuell samtalsterapi men är osäker på hur du ska få ihop det med allt annat i det stora livspusslet? Som samtalsterapeut på Södermalm strävar jag efter att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att gå i terapi.

Jag kan erbjuda individuell samtalsterapi i min mottagning på Fjällgatan i kollektivtrafiknära läge som gör att du som bor på Södermalm eller med goda kommunikationer till Södermalm inte behöver avsätta onödigt lång till på resor.

Det ska också vara enkelt att komma igång med kort varsel. Det är möjligt genom att du inte behöver boka via läkare eller vårdcentral. Du behöver alltså ingen remiss för att komma till mig utan kan boka en tid när det passar dig. Du slipper väntetider och kan börja din samtalsterapi direkt när du har bestämt dig.

Om du inte kan komma ifrån under ordinarie arbetstid så erbjuder jag även kvälls och helgtider samt video-samtal. Om du vill vill veta mer om vem jag är föreslår jag att du går till sidan ”om mig”.terapi-individ

Min process för Samtalsterapi

Samtalsterapi hos mig börjar med ett inledande möte där du och jag lär känna varandra och diskuterar vad du hoppas uppnå genom terapin.

Under den inledande sessionen, kommer vi främst att lära känna varandra men självklart finns det utrymme för att du ska få uttrycka dina tankar, känslor och bekymmer i en säker, icke-dömande miljö. Detta kommer sedan att ligga till grund för samtalsterapin.

Samtalsterapi är en process som ger dig möjlighet att utforska
ditt inre landskap, identifiera hinder och arbeta mot positiva förändringar. Vid behov kan jag även använda mig av ett verktyg för personlighetsanalys som kallas Enneagram. Det är ett enkelt och snabbt sätt att bättre förstå din personlighet.

Om du av olika skäl vill komma tillsammas med din partner så föreslår jag att du bokar parterapi på Södermalm istället. Om du vill läsa mer om min mottagning och om Hälsans hus så föreslår att klickar på denna länk.

Exempel på problemområden

Som samtalsterapeut på Södermalm anpassar jag arbetssättet utifrån just dina problem. Här beskrivs tre problemområden som jag ofta möter i min praktik och lite kort om hur vi kan jobba med problemen i samtalsterapin.

Du känner dig allmänt vilsen i tillvaron

Om allmän vilsenhet är en känsla som stämmer in på dig föreslår jag ofta att vi börjar terapin med att göra en personlighetsanalys. Det innebär att vi systematiskt utforskar din personlighet för att du ska bli mer medveten om hur du tänker, känner och agerar i olika situationer. Med analysen som grund kan vi förstärka det som fungerar bra för dig och hitta nya sätt att hantera det som inte fungerar lika bra i ditt liv.

Problem kopplade till självkänslan

Om du däremot har mer konkreta problem som prestationsångest, stress och oro kan vi istället arbeta med verktyg som är riktade mot just det problem du vill arbeta med. Min erfarenhet efter möten med hundratals personer i samtalsterapi är att dålig självkänsla ofta ligger till grund för den här typen av problem. Det finns goda möjligheter att arbeta med din självkänsla genom individuell samtalsterapi.

Du har svårt att knyta an till andra

Det sista problemområdet jag vill lyfta handlar om svårigheter att knyta an till andra. Det är ett vanligt problem när den person jag möter har problem i kärleksrelationer. Det kan antingen vara svårigheter att inleda eller att bibehålla en relation. För någon som verkligen vill vara i en relation men misslyckas gång på gång kan det vara en väldigt smärtsam upplevelse.

För att förstå varför detta händer kan vi i samtalsterapin börja med att utforska dina rädslor. Du kanske känner dig otrygg i relationer. En strategi för att undvika obehaget kan vara att undvika djupare relationer. För att komma vidare kan vi i terapin genom träning öka din medvetenhet om hur du tänker, känner och agerar i obehagliga situationer. I terapin kan vi hjälpas åt att skapa förutsättningar för en långsiktig förändring.

samtalsterapi-kvinna

pris_for_terapi

Vad kostar det att gå i parterapi ?

För att se mina priser för parterapi rekommenderar jag att ni tittar på sidan för mina aktuella priser. Jag erbjuder för närvarande också ett ”prova-på-pris” om du kan komma till min mottagning på Södermalm under dagtid. Pristillägg under kväll och helg.

Södermalm – En Stadsdel som Stödjer Mental Hälsa

I Hälsans hus på Södermalm finns det ett växande nätverk av samtalsterapeuter som står redo att erbjuda stöd och vägledning. Vi förstår att varje individ är unik, och erbjuder därför skräddarsydda behandlingsplaner anpassade efter dina specifika behov och mål.

Oavsett om du upplever stress på jobbet, hanterar en livskris, eller bara behöver någon att prata med, är samtalsterapi ett tillgängligt och effektivt alternativ.

Hälsans hus har med sitt läge en vacker vy över saltsjön och stadens centrala delar. Vi befinner oss nära Katarina kyrka och precis över Fotografiska museet.

stigberget
Stigberget

Hitta till min mottagning

Min mottagning ”Ny Insikt” finns sedan drygt 15 år i Hälsans hus i Söders höjder. Det finns flera sätt att ta sig hit på. Närmaste tunnelbanestation är Slussen men man kan också ta sig hit till fots från Medborgarplatsen och Götgatan.

Promenerar du från Slussen får du en fantastisk utsikt över vattnet och gamla stan från Katarinavägen på väg upp mot min mottagning.

Om du väljer att ta dig hit med buss är det Tjärhovsplan som är den närmaste busshållplatsen. Med kollektivtrafik tar det ca 10-15 minuter från T-centralen till min mottagning. Med en rask promenad går det även att ta sig hit från pendeltågsstation på under 25 minuter.