Terapi online – videomöte

Nätterapi på avstånd

Home » Tjänster » Terapi online – videomöte på distans

För dig som inte kan eller vill komma till min mottagning så erbjuder jag även en online-tjänst för individuell samtalsterapi och parterapi oavsett var du bor i landet. Det innebär att vi kan tala med varandra på nätet via en dator eller mobil. Om du har lite datorvana så ska det inte vara några problem att få till ett videomöte. Det enda du behöver är att boka en tid och ladda ned en app som är kostnadsfri.

Läs gärna lite om mina metoder och artiklar på denna hemsida för att få en uppfattning om vad jag kan hjälpa till med. Exempel på vanliga orsaker till varför man söker samtalsterapi och parterapi är:

  • Dålig självkänsla
  • Prestationsångest
  • Beroende- och flyktproblem
  • Problem med anknytning i relation
  • Otrohet

Online terapi när tillgången till terapi är begränsad

Under årens lopp har intresset för terapi online ökat påtagligt. Inte minst efter covid-pandemin har jag fått många nya klienter, allt från Ystad till Haparanda. Jag har även hjälpt svenskar boende i utlandet.

En annan viktig förklaring till det ökade intresset för online terapi är svårigheten att få snabb psykologisk hjälp om man bor utanför de svenska storstadsregionerna. Det är ett problem som också har uppmärksammats av Socialstyrelsen.

Andra fördelar med online-terapi

Men det finns även andra skäl till varför även många Stockholmare allt mer föredrar terapi online. En uppenbar fördel med att kommunicera via internet är att metoden är tidseffektiv. Du slipper till exempel att resa till min mottagning vilket kan vara besvärligt om det innebär att du måste ta ledigt från jobbet.

Det kan också vara ett alternativ när du är för sjuk för att komma till min mottagning men tillräckligt frisk för ett möte. En annan fördel med ett video-möte är att vissa upplever att man kan vara mer anonym när man ”möts” på distans.

Mottagningen är inte handikappanpassad

Ett annat viktigt skäl till varför jag erbjuder terapi online är att mottagningen som ligger på våningsplan 2 saknar hiss och en rullstolsramp för rullatorer och rullstolar.

Är terapi via internet effektivt?

Det har bedrivits en hel del forskning om effektiviteten av online-terapi. Vissa studier visar att metoden kan vara vara framgångsrik. Det har resulterat i att det idag finns många terapeuter, framförallt KBT-terapeuter, som stöttar sina klienter via internet. Det kan handla om allt från ångest, depression till olika former av relationsproblem.

Trots att denna tjänst har blivit allt mer efterfrågad så måste jag säga att min personliga åsikt är att terapi online har sina begränsningar, både för klienten som för terapeuten. Det beror på att jag tror att ett direkt personligt möte gör det enklare att förstå varandra när man utforskar svåra ämnen.

Med det sagt så vill jag ändå föreslå att du provar terapi online, inte minst om alternativet är att du avstår från terapin helt och hållet.

videmote

Vad du behöver för ett videomöte

Du behöver ha tillgång till en dator eller en mobil som har en kamera och mikrofon samt tillgång till internet.

Om du bokar terapi online med mig så kommer du att behöva installera ett gratisprogram från Bluejeans på din dator eller mobil för att få det att fungera.

Länk till Bluejeans-app. OBS. Välj rätt version beroende på om du använder dator eller mobil (iphone/android)

Boka terapi online

Om du vill boka en tid för ett video/internet-samtal så kan du använda min boknings-kalender.

En bokning av ett video-möte måste ske minst 24 timmar i förväg. När du fyller i dina kontaktuppgifter är det viktigt och nödvändigt att du kryssar i ”Ja” för ett videosamtal.

bokning

Bekräftelsemejl och inbjudan till videomöte

När du har fyllt i formuläret och bokat en tid (och kryssat i video-möte) kommer du först få ett bekräftelsemejl. Därefter får du ett mejl med en inbjudan till ett internet-möte.

Du får bekräftelse-mejlet omgående efter bokningen. Mejlet om video/internet-mötet kan ta något längre tid att få. Men om du inte får dessa två mejl inom 6 timmar ska du höra av dig till info@nyinsikt.se

Om du får problem

När du får din inbjudan till internet-mötet får du också konkreta instruktioner om hur du själv kan kontrollera om din enhet har fungerade ljud och bild. Det ska vara ganska enkelt att komma igång.

Om du av någon anledning känner dig osäker så kan jag avsätta några minuter för ett förmöte så vi kan lösa eventuella problem. Om tekniken mot förmodan inte fungerar behöver du naturligtvis inte betala något.

Priser för terapi online

Här ser du priserna för mina tjänster. Jag har ett mindre pristillägg på mina kväll- och helgtider. Observera att erbjudandet om halva priset för första mötet inte gäller för internet-terapi.

Betalning för terapi via Internet

Till skillnad från mina vanliga möten behöver du betala i förväg. Betalning för ett video-möte online sker till mitt företag-Swish-nummer. Det ska du göra före eller i direkt anslutning till mötet (kräver att du själv har Swish).

Du kan också betala till mitt bankgiro-konto men då behöver pengarna finnas på kontot i god tid innan mötet. Mitt Swish-Nummer och bankgiro-nummer får du i mejlet med din inbjudan till internet-mötet. Kvitto skickas med sms eller mejl.