Terapi-kurs för par

Ett nytt sätt att bättre förstå varandra


terapiprogram-teman-par
Terapi-program för par som metodiskt
vill arbeta på sin relation under 10 veckor.

Terapiprogram för par – 5 möten under 10 veckor

För er som vill ta en mer aktiv roll I er terapiprocess under en avgränsad tidsperod erbjuder jag ett helt nytt parterapi-program där vi arbetar intensivt med er relation under tio veckor. Vi träffas fem gånger och arbetar strukturerat för att förbättra era möjligheter att förstå varandra och komma vidare i er relation.

Vi träffas fem gånger under tio veckor (varannan vecka). Mellan våra möten får ni med er uppgifter att göra hemma. Vi följer sedan upp era hemuppgifter nästa gång vi träffas innan vi går vidare. Efter programmet får ni med er en varsin skriftlig dokumentation av ert arbete.

Om ni vill delta i detta program behöver ni avsätta lite mer tid jämfört med traditionell parterapi. Utöver att träffas för samtal måste ni också vara inställda på att utföra en del eget arbete mellan våra terapi-sessioner.

Den här formen av mer strukturerad parterapi passar inte för alla. Om det inte känns rätt för er kan jag rekommendera min mer traditionella form av parterapi. Där arbetar vi mer förutsättningslöst och kan också utforska andra områden än de fem teman som ingår i programmet. Sedan finns alltid möjlighet att gå vidare med programmet vid ett senare tillfälle.

Program för singlar hittar du här.Intresse-anmälan

Detta program startar under 2:a kvartalet 2024. Du är välkommen att mejla ditt intresse redan nu.Programmets 5 teman

Under våra tio veckor tillsammans går vi igenom fem teman kopplade till er relation. Om det behövs går vi in lite djupare i något specifikt område. Här följer en kort beskrivning av respektive tema:

1. Styrkor och svagheter

För att förstå dynamiken i er relationen krävs en god portion av självinsikt. Om någon av er har haft en trasslig uppväxt och en historia av dåliga kärleksrelationer så kommer detta ”bagage” oundvikligen påverka hur ni hanterar er nuvarande relation.

Med ett antal verktyg kommer vi under vår första träff att identifiera relationens styrkor och svagheter.

2. Förstå varandra bättre

Det andra mötet går vi djupare i att förstå hur era känslor, tankar och beteenden påverkar ert förhållande. Här använder vi ett verktyg som kallas Enneagram.

Verktyget ska hjälpa er att bättre förstå varandras behov och ge er större möjligheter att bli mer konstruktiva i er kommunikation.

3. Vänskap och omtanke

När ni har förstår lite mer om varför ni agerar som ni gör och varför det kan leda till konflikter är det dags att gå från ord till handling. Det tredje mötet ägnar vi till att utforska en metod som kallas NVC (Nonviolent communication).

Metoden ger tillgång till verktyg som gör det lättare att förstå och acceptera varandras perspektiv.

4. Fördjupa kärleken

När vi träffas för fjärde gången fortsätter ni öva på att bli bättre kommunikatörer och mer kärleksfulla partners. Vi tittar också på hur ni bättre kan stötta varandra utan att göra våld på er själva. Vi övar med tekniker som metoden IMAGO erbjuder.

5. Hur vi går vidare

Sista gången vi ses sammanfattar vi programmet och vad det har gett er. Ni uppmuntras att formulera en överenskommelse om hur ni I framtiden bäst kan hjälpa varandra att utvecklas i och utanför relationen.


Ett program med dokumentation

Efter programmet får ni en dokumentation av några viktiga delar av programmet utifrån era dokumenterade hemuppgifter. Förhoppningsvis blir dokumentet värdefullt när ni vill titta se tillbaka på ert arbete. Över tid kan ni troligen se hur er situation förändras. Det som är viktigt för er I relationen i dag kanske inte är det i framtiden och vice versa.

Anmälan

Vi kan tidigast sätta i gång programmet en vecka efter det att vi har kommit överens om tider. OBS! En preliminär anmälan sker via ”mejl-förfrågan” och inte via min vanliga bokningskalender.

Innan ni anmäler er till programmet är det viktigt att ni förstår att programmet kräver egenarbete. För att kunna genomföra programmet måste ni också ha tillgång till internet och minst en mejladress, helst en varsin.

Ett lägre pris under 2024

Under januari 2024 kommer jag erbjuda detta utvidgade terapi-program till ett lägre pris. I priset ingår även utvärdering av hemuppgifter och en skriftlig dokumentation.

Betalningen ska vara mig tillhanda minst en vecka innan programmets första möte. Du kan också delbetala kursen via KLARNA.

Nytt tillfälligt pris under januari: 5 900 kronor (för båda)

När en betalning är gjord sker ingen återbetalning om det är mindre än 7 dagar till start. Vid sjukdom eller vid annan överenskommelse kommer jag att göra mitt bästa för att hitta nya alternativa tider.